Будьте уважні: на українських прилавках з’явилися технічні сорти французької картоплі, – експерти

Технічні сорти картоплі з Франції, Нідерландів і Бельгії вперше потрапили на прилавки України через  неможливість  збуту в Європі через карантин. Проте слід знати, що ці сорти придатні лише для смаження.  Якщо ви будете готувати цю картоплю по-іншому, на вас чекає повне розчарування, а саме – дуже гидкий смак, пише Ресурс

“У нас в цьому році вперше за всі 29 років … на прилавках супермаркетів з’явилася картопля не тільки з Бельгії та Голландії , але і з Франції. У них зупинилися абсолютно всі заводи з виробництва картоплі фрі. На території цих держав розміщені основні потужності з переробки в Європі – понад 20 заводів, які забезпечували McDonald’s по всій Євразії і всю систему HoReCa “, – зазначила виконавчий директор Української Асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова.

Експерти не впевнені, що споживачі знатимуть походження товару, адже не всі  супермаркети маркуватимуть товар, вказуючи  і країну походження й інші характеристики.  Технічні сорти  картоплі виглядають красиво, довго зберігаються, за ціною не відрізняються від столової картоплі, але придатні тільки для смаження.

Руженкова також підкреслила, що на даний момент спостерігається певний дефіцит картоплі для супермаркетів, оскільки в минулому році був неврожай через посуху і навіть промислові виробники з нормальним об’ємом врожаю не могли нівелювати внутрішній дефіцит.

Україна досі картоплію для фрі не виробляє і відповідно не навчилася вирощувати під потреби цього виду переробки сировину.

Коментарі
Loading...