Технічні сорти картоплі з Франції, Нідерландів і Бельгії вперше потрапили на прилавки України через неможливість збуту в Європі через карантин. Проте слід знати, що ці сорти придатні лише для смаження. Якщо ви будете готувати цю картоплю по-іншому, на вас чекає повне розчарування, а саме – дуже гидкий смак, пише Ресурс
Експерти не впевнені, що споживачі знатимуть походження товару, адже не всі супермаркети маркуватимуть товар, вказуючи і країну походження й інші характеристики. Технічні сорти картоплі виглядають красиво, довго зберігаються, за ціною не відрізняються від столової картоплі, але придатні тільки для смаження.
Руженкова також підкреслила, що на даний момент спостерігається певний дефіцит картоплі для супермаркетів, оскільки в минулому році був неврожай через посуху і навіть промислові виробники з нормальним об’ємом врожаю не могли нівелювати внутрішній дефіцит.
Україна досі картоплію для фрі не виробляє і відповідно не навчилася вирощувати під потреби цього виду переробки сировину.