Деякі українські виробники вирощуватимуть курятину без антибіотиків

На початку квітня стануть відомі результати аудиту щодо використання антибіотиків українськими виробниками курятини, пише Ресурс з посиланням на УНН.

“Перші результати аудиту заплановані на 7-10 квітня. Тобто – через три місяці від початку моніторингу українських виробництв, який стартував 1 січня”, – розповів виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко.

Тим часом про виробництво курятини та яєць без антибіотиків заявили вже три українські виробники. Мова про:

– Групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”);

– ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);

– ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

“Чекаємо на результати аудиту. Тим паче, що попит на курятину сьогодні, на тлі розповсюдження коронавірусу, підвищений”, – каже Карпенко.

Нагадаємо, моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць.

За підсумками аудиту українські виробники м’яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком “без антибіотиків”. Такий знак матиме три класи: “А” (використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді); “В” (допускається застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада) і “С” (допускається застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді) . 

 

Коментарі
Loading...