Спеціалісти Науково-дослідного інституту лісового господарства та лісових товарів Японії експериментальним шляхом створили алкогольний напій з кори дерев.
В дослідах брали участь три породи дерев: береза, вишня і кедр. За словами фахівців, вони обирають кору потрібного дерева, перемелюють її, а потім додають закваску і ферменти для бродіння. Під час ферментації температура майбутнього напою не повинна підвищуватися. Адже так напій зберігає натуральні смак і аромат рослин. З чотирьох кілограмів кори дослідникам вдалося отримати 3,8 літри напою міцністю п’ятнадцять градусів.
“Наш метод дозволяє зберегти напою характерний аромат. Це через те, що ми не підвищували температуру і не використовували сірчану кислоту для розкладу. Ми подумали, що було б цікаво робити алкоголь з чогось, що нас оточує, наприклад, з дерев. Це проект мрії”, – каже фахівець Кенго Магара.
Для отримання алкоголю з кори дерев вчені використовували метод настоювання та дистиляції. Щоправда, другий, на їхню думку, більш вдалий.
В планах дослідників не тільки продовжувати експеримент, а й зробити його комерційно вигідним та налагодити справжнє виробництво рослинних напоїв. Планують, що вже за три роки новий продукт порадує японських споживачів.